Duurzaam energiebesparing € 5.15 per m2 per jaar

Buitengevel isolatie
Het isoleren van de buitengevel is de laatste jaren steeds populairder geworden. De vormen en kleuren kunnen van de buitengevel een kunstobject maken. De isolatieplaten worden meestal afgewerkt met sierpleister, maar kunnen ook met cementproducten worden afgewerkt.

Gevelisolatie en het milieu
Het milieu is bij buitengevelisolatie het meest gebaat, aangezien de gasbesparing daarvan het hoogste is, bovendien is gas niet oneindig voorradig. Om de milieubelasting te verminderen, is het zaak om het gasverbruik zo ver mogelijk terug te dringen. Gevelisolatie helpt daarbij, het isoleren vermindert het gasverbruik met gemiddeld € 5.15 per m2 per jaar. Met andere woorden buitengevelisolatie laat zich in een paar jaar terugverdienen.

Subsidie op buitengevelisolatie
De overheid vindt energiebesparing belangrijk, en stelt daarom subsidie beschikbaar voor woningisolatie. De BTW kosten voor gevelisolatie dalen door de subsidieregeling van 19% naar 6%. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op Subsidieregeling woningisolatie.

Waarom buitengevelisolatie?

Bouwtechnisch beter

Buitengevelisolatie biedt technische verbeteringen. Thermische spanningen in de buitenmuur worden tegen gegaan. Koude bruggen kunnen veelal eenvoudig worden voorkomen.

Comfort verhogend

Buitengevelisolatie verhoogt het leefcomfort in de woning. Een paar voorbeelden:

  • Warmte regulerende vermogen van de muren.

De geisoleerde muren slaan overdag de warmte die in het gebouw geproduceerd wordt op: ’s avonds en ’s nachts, als er niet gestookt wordt, staat de wand de opgeslagen warmte naar binnen af.

  • Het opheffen van “valse tocht”

Lucht die door ongeisoleerde muur afkoelt, zakt naar beneden. Dit wordt ervaren als tocht. Dit verschijnsel wordt “valse tocht”genoemd. Doordat een geisoleerde muur minder snel afkoelt zal “valse tocht”niet optreden.
Voor de afwerking van buitengevelisolatie wordt meestal sierpleister gebruikt. Desgewenst op een door u gekozen kleur.

Ook energie besparen?

Buitengevelisolatie vermindert het gasverbruik met gemiddeld € 5.15 per m2 per jaar.

Buitengevel isolatie

Schermafbeelding 2016-01-03 om 16.20.36

De vier lagen van buitengevelisolatie zijn:

  1. Isolatieplaten
  2. Verankering
  3. Mortel plus weefsel
  4. Sierpleister of fijn schuurwerk

Buitengevelisolatie Joure

Wij hebben de buitenmuur laten isoleren en afwerken. Hiervoor is een systeem van Sto toegepast. De dikte varieert van 10cm tot 25cm (ivm de erg scheve muur). Dit is geen klus, maar een kunstwerk geworden.